fbpx

Tiny Woods

Wat kost een inbouwkast of een kast op maat?

20230223_163109

FACTOREN DIE DE PRIJS BEINVLOEDEN

 

De kostprijs van op maat gemaakte kasten varieert afhankelijk van verschillende factoren die de complexiteit, materialen en afmetingen van het project beïnvloeden. Maatwerk biedt een unieke kans om kasten te creëren die perfect passen bij de specifieke behoeften en esthetiek van een ruimte, maar het is belangrijk om rekening te houden met de investering die hierbij komt kijken. Daarom is het altijd lastig om antwoord te geven op de vraag wat kost een inbouwkast of een kast op maat nou?

De materiaalkeuze heeft een aanzienlijke invloed op de kostprijs. Luxere houtsoorten en hoogwaardige afwerkingen zullen de prijs verhogen, terwijl meer budgetvriendelijke opties ook beschikbaar zijn. Daarnaast spelen de afmetingen van de kasten een rol, evenals eventuele extra functies zoals ingebouwde verlichting, lades, schuine hoeken of andere speciale aanpassingen.

De complexiteit van het ontwerp en de vakmanschap die nodig is voor de realisatie ervan dragen ook bij aan de kosten. Ingewikkelde details, complexe vormen en op maat gemaakte afwerkingen vergen meer tijd en expertise, wat de prijs kan verhogen.

Het is belangrijk om te onthouden dat op maat gemaakte kasten een investering zijn in zowel functionaliteit als esthetiek. Ze bieden een unieke kans om een ruimte te transformeren en persoonlijke visies tot leven te brengen. Hoewel de initiële kostprijs hoger kan zijn dan standaardkasten, bieden op maat gemaakte opties duurzame kwaliteit en een hoog niveau van aanpassing.

Bij het plannen van op maat gemaakte kasten is het verstandig om een budget in gedachten te houden en met een professionele ontwerper of timmerman te praten om de kosten en mogelijkheden te bespreken. Met de juiste begeleiding kunnen op maat gemaakte kasten een waardevolle toevoeging zijn aan elk interieur, waarbij de investering zich vertaalt in een duurzaam en esthetisch aantrekkelijk resultaat.

Maar wat kost een inbouwkast of een kast op maat nou?

De gemiddelde richtprijs om rekening mee te houden is tussen de  €1.500,-  en €2.000,- euro per strekkende meter inclusief BTW en montage. 

Deze prijzen zijn sterk afhankelijk van de materiaalkeuze en indeling. Lades en LED verlichting zijn over het algemeen vrij prijzig. Ook wanneer er wordt gekozen voor massief hout of houtfineer stijgen deze prijzen aanzienlijk.

Fronten voorzien van spuitwerk zijn ook mogelijk bij ons; de investering hiervoor ligt op +/- 75.- euro per m2.